Å satse penger på racing

Du kjenner adrenalinet pumpe. Du kjenner at bankkontoen kanskje er litt tommere enn den burde være, men det er bare en del av spenningen. Håndflatene dine er svette og du klarer ikke sitte stille. Motocross-løpet skal straks begynne og du har for første gang satset penger på en spesiell fører, et spesielt bilmerke. Nå står det og faller på hvor godt disse to faktorene presterer sammen. Hva om bilen får tekniske feil? Eller sjåføren får et illebefinnende eller har en skikkelig dårlig da? Eller et dekk eksploderer? Så snur tankerekken helt om. Hva om sjåføren har den beste dagen ever! Dekkene flyr over banen og enhver sving går som en lek. Hva om den bilen og den sjåføren du satset på faktisk vinner? Søk opp VG for flere stemningsrapporter rundt dette med motorsport.

Noen tips til nybegynnere

Er du helt ny innen satsing på racing kan det være lurt å få med seg noen enkle tips. Online beting i dag er enkelt og effektivt. Likevel kan det være lurt å forberede seg litt hvis du velger å satse penger. Selve føreren har en viktig rolle i et løp, så sats penger på en fører som har vist resultater. Du trenger ikke like føreren for å satse på føreren. La resultatene snakke for seg, og la førerens resultater hjelpe deg å vinne penger. Sjekk førerens historikk inneværende år liksom utestående år. Det er ikke alltid lurt å satse hver eneste krone på “den nye, store føreren”, hold deg heller til en med litt lengre erfaring. Men, lang erfaring er heller ikke alltid et sikkert kort. Kanskje har føreren hatt ett par dårlige runder i det siste. Finn ut hvorfor. Kanskje har føreren vært mye syk siste året, eller har måttet stå over et par løp? Sjekk opp slike detaljer før du satser penger.

Så er det en siste ting, og det er jo selve oddsen. Odds er ikke så lett å skjønne ved første blikk, men med europeisk odds (som er oppgitt i desimaltall) gir færre desimaltall mer sannsynlighet. Høye desimaltall gir mer gevinst, men sannsynligheten for at de vinner er mindre. Mange av oss har også ofte en magefølelse på hvem vi vil satse på, og det kan være spennende i seg selv, så tipset blir da og ikke satse alt på magefølelsen. Søk opp Dagbladet for å få en mer grundig innføring i odds.

Singelspill eller Trixie

Du kan også velge å spille på to forskjellige måter. Du kan satse alt på selve sluttspillet, altså hvem som kommer til å vinne hele NASCAR 2018 f.eks., altså kalt singelspill. Da kan du vinne totaloddsen x innsatsen du la inn. Eller du kan spille på flere arrangementer samtidig og hva og om du vinner avhenger av hvordan det går med alle du har satset på, et såkalt kombinasjonsspill.

Ved Trixie spiller du på fire spill hvor det skal være en trippel og tre doble, og dette skal fordeles på tre ulike arrangement. Det finnes mange flere kombinasjoner du kan prøve, men les deg litt opp og se hva som kan passe for deg og din lommebok. De beste oddsene er ikke enkelt å finne med så mange muligheter online men om du ønsker å satse på Euro så ikke let videre.

Skulle spenningen ved å spille på odds i motorsport være noe for deg, så sett deg inn både i sporten, bilene, førerne, banene og miljøet. Lær deg litt om odds, selv om diverse nettsider ordner mye for deg. Velg å ha kontroll på pengene dine selv og velg selv hvem du vil satse på. Uansett, nyt spenningen!