Michael Schumacher

Det er ikke så altfor lenge siden det største navnet innen Formel 1 fylte 50 år, og selv om det nå begynner å bli noen år siden han var aktiv som Formel 1-kjører, blir han ikke glemt med det første. Ingen andre kan skilte med å vinne førermesterskapet sju ganger, og fem av de var attpåtil på rad (2000–2004). Fremover blir det spennende å se om noen klarer å overgå rekordene satt av Michael Schumacher.

Den tragiske skiulykken

Det var et trist øyeblikk for bilsporten da det ble kjent at Michael Schumacher hadde vært involvert i en alvorlig skiulykke i de franske alpene. Han lå konsekvent i koma på sykehuset i seks måneder, etter å ha pådratt seg en alvorlig hjerneblødning. Dette fikk varige mén, og siden ulykken har han vært lam, hatt problemer med å kommunisere, i tillegg til at han sliter med hukommelsen. Hans nærmeste bekrefter samtidig at det stadig går bedre med ham.

Hytte i Trysil

Mye forandret seg etter ulykken, både for Schumacher selv og for Formel 1-sporten. Han hadde blant annet en hytte i Trysil, som han fikk solgt etter ulykken. I denne hytta hadde han og familien bodd i flere måneder av året, og Schumacher var godt involvert i det som foregikk i nærmiljøet. Han trente blant annet fotball med Nybergsund Idrettslag, og han bidro økonomisk til byggingen av Nybergsund Idrettshall. For barnas del var det de lokale skibakkene som gjaldt.

Det er ikke mange som kan skilte med å ha dominert Formel 1-sporten like mye som Michael Schumacher, men mange mener Lewis Hamilton kommer til å passere ham i antall meritter. Hamilton har allerede flere pallplasseringer enn Schumacher, men har foreløpig kun vunnet førermesterskapet fem ganger. Uansett hva som skjer fremover, vil nok Michael Schumacher likevel bli husket av flere som Formel 1-sportens ukronede konge.