Lewis Hamilton

Den britiske Formel 1-føreren Lewis Hamilton har til nå vunnet førermesterskapet seks ganger, sist gang var i 2019. Han har dessuten oppnådd flere enn 150 pallplasseringer hittil, og regnes fremdeles for å være i toppform. Han sikret seg kontrakt med et Formel 1-lag i en alder av 13, som den yngste noensinne. Hamilton ble verdensmester for første gang i 2008, som var året han fylte 23. Vi er mange som venter i spenning på at han skal vinne sitt syvende førermesterskap.

Sammenlignes med Schumacher

Klarer han å vinne sju ganger, vil han tangere Michael Schumacher sin rekord. Den tyske Formel 1-legenden rakk å vinne førermesterskapet sju ganger, og det blir spennende å se om Hamilton en dag ender opp med ikke bare å tangere denne rekorden, men også slå den. I skrivende stund er det fremdeles ingen som har vunnet flere ganger enn Schumacher, men det er absolutt innen rekkevidde for Hamilton å klare flere seire.

Det vil bli en stor dag for Formel 1-sporten den dagen Lewis Hamilton kan kalle seg like stor som Michael Schumacher. Det er en stor nok bragd å vinne førermesterskapet seks ganger, men presset kommer til å være enda større når det er snakk om å slå en rekord mange trodde ingen noensinne ville komme til å klare. I alle fall ikke innen Schumachers levetid.

Samtidig er Hamilton nå 35 år og en av de eldste aktive førerne. Det spørs om ikke han må satse på å vinne neste sesong, da det er uvisst hvor lenge han kommer til å fortsette. I 2020 går dessuten kontrakten hans med Mercedes ut, selv om han planlegger å fornye den. Uvissheten rundt det hele gjør det uansett spennende å følge med på Lewis Hamilton, særlig med tanke på at han nå kanskje ikke har altfor mange år igjen som Formel 1-fører.